Loopbaan- & Talentontwikkeling 
 persoonlijke en professionele ontwikkeling

Weet je het even niet, op zoek naar de juiste studie, of ben je een hardwerkende professional die meer zijn talenten wil benutten en meer flow wil ervaren? Loopbaancoaching brengt je niet alleen een hoop inzichten, maar zet je ook in beweging. Je leert meer rust, energie en vreugde te ervaren en je bent beter in staat ruimte te geven aan dat waar het voor jou ècht om gaat.

*Ik heb het gevoel dat er meer in me zit, hoe ontwikkel ik mezelf?                                                                                 
*Het lukt me niet om op niveau te presteren, wat zit me nu in de weg?
*Ik zoek een betere 'work-life balance'. 
*Ik zit vast in mijn loopbaan en weet niet hoe ik verder moet.

Herken je dit?

Op de site van Keizer & Coaching vind je alle informatie over de verschillende loopbaantrajecten.

Momenteel begeleid ik musici, zangers en acteurs, studenten en ambitieuze professionals. Ik werk o.a. met de ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Deze aanpak helpt je bij hoe jij omgaat met belemmerende gedachten, gevoelens en (fysieke) ervaringen. Hoe flexibeler jij bent en hoe beter jij jezelf kent - wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik -, hoe beter jij in staat bent jouw leven & loopbaan in te vullen op basis van de dingen die waardevol zijn voor jou. En bovenal waar jij van in beweging komt en energie van krijgt! Ik bied heel specifiek loopbaantrajecten aan en daarnaast begeleid ik talenten die blokkades ervaren rondom de veeleisendheid van hun vak en/of weerbaarder willen worden. 
" Sieta weet mij elke keer met een paar woorden terug te brengen naar mijn doel. Waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik maak wat ik maak. Sieta voelt aan wat nodig is. In een stuk en in jou. Ze gelooft, en gaat uit, van een kracht in ieder mens en wijst jou daar op. Ze projecteert niet haar eigen overtuiging op jou, maar is de spiegel, zodat jij beter kunt zien waar je ook alweer naartoe wilde. Ik denk dat dat hetgeen is wat haar sterk maakt." - Eva Bos

Keizer & Coaching ziet jouw talenten en helpt je om deze verder te ontwikkelen.
Keizer & Coaching stimuleert jouw autonomie en bewustwordingsproces.
Keizer & Coaching inspireert jou om het beste uit jezelf te halen.


 Training 'PIEKEN OP HET JUISTE MOMENT' 

Over leren pieken op het juiste moment. Denk hierbij aan het doen van audities, presentaties geven en spreken in het openbaar. De één is goed in het doen van audities, de ander weer hopeloos gestrest voor een première of het sollicitatiegesprek. Omgaan met stress op de momenten waarop jij juist wil excelleren, kun je trainen. 


*Heb je het gevoel dat er niet uit je komt wat erin zit?
*Ben je zanger, danser, musicus, sporter, of sta je vanuit je functie in ‘the spotlights’ (m/v)?
*Maak je keuzes uit angst in plaats van echt te doen wat je wil?
*Heb je last van te veel spanning op de momenten dat je wil presteren?
*Ben je vaak aan het twijfelen en kom je niet tot het maken van keuzes?
*Ben je het plezier verloren in datgene wat je juist altijd met passie deed?

De training ‘Pieken op het Juiste Moment’ zoomt in op flow in combinatie met kunnen excelleren. Flow is het gevoel dat je helemaal opgaat in wat je doet. Je bent geconcentreerd, vergeet de tijd, vergeet jezelf en voelt je na afloop heel voldaan. De vraag is hoe je in die flow komt. Hoe kun je in je flow komen, zodat je kunt pieken, zeker op momenten die er écht toe doen? Het leuke is, vind ik — je kunt het oefenen.
Voorafgaand aan je piekmoment moet je dus trainen, je voorbereiden, je bezighouden met je technische skills. Die kunnen heel uiteenlopend zijn. Oefenen, oefenen, oefenen dus. Daarna ga je spelen; spelenderwijs toepassen wat je hebt geoefend. Ik noem dat ook weleens ‘ingedaald zijn’ — dat wat je hebt geoefend is ‘ingedaald’ en je kan er mee gaan spelen. Dat spelen is heel belangrijk, wil je kunnen pieken op het juiste moment.
En wat minstens zo belangrijk is om je mee bezig te houden, is aandacht hebben voor je mentale skills. Je bent in die zin voor de helft bezig met oefenen, techniek, spelen en voor de andere helft met het versterken van je mentale vaardigheden.
In de praktijk betekent het dat je tijdens je voorbereidingen op een auditie en/of presentatie, wedstrijd, je evenveel tijd en aandacht besteedt aan je technische vaardigheden als aan je mentale skills. Als je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie moet houden, train je zowel de inhoud van je verhaal als ‘je staat van zijn’. Want alleen als je die twee combineert kun je écht verbinding maken met de ander en dat is cruciaal voor een goede presentatie. En daar gaat deze training over!

Aandacht voor mentale skills

De één is net iets gevoeliger voor stress, of heeft meer last van faalangst dan de ander. Wanneer angst een dusdanige impact heeft op je prestaties, is het waardevol om te kijken hoe je flexibeler met je angstgedachten kunt omgaan. Rondom presteren; acteren, presenteren en musiceren, maar ook in de sport, overheersen ook met enige regelmaat gevoelens als schaamte en schuld. Het enige wat je in je macht hebt zijn je eigen intenties. Eerst moet je bepalen of de angst reëel is. Irreële angst kun je aanpakken met de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Accepteer dat je niet overal controle over hebt en focus je op je voorbereiding (technisch/inhoudelijk én mentaal). Er zijn dingen die onder jouw verantwoordelijkheid vallen en dingen die daar niet onder vallen. Meningen van anderen bijvoorbeeld.
Tijdens de training ‘Pieken op het Juiste Moment’ krijg je inzicht in hoe gedachten en gevoelens invloed hebben op jouw keuzes, jouw gedrag en jouw aandacht. Je leert om steeds vaker te kiezen voor wat je echt belangrijk vindt, in plaats van te blijven hangen in wat het meest gemakkelijk voelt. We werken aan hoe je anders met lastige gedachten en gevoelens om kan gaan, zodat je meer vrijheid in je acties gaat ervaren bij het nastreven van je dromen en doelen.
Mentaal flexibel zijn helpt je wanneer je erg nerveus bent op die momenten wanneer je dat liever niet zou willen. In plaats van de negatieve emoties weg te drukken, leer je ermee om te gaan en te accepteren dat ze er zijn. Je leert als het ware je angsten en onzekerheden mee te nemen in je prestaties. 

Wil je meedoen aan de training ‘Pieken Op het Juiste Moment’? Of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar me: contact@keizercoaching.com ACT3 Training & Workshops:

 Playing together is working together, let’s make it work: 

Team Coaching is voor het gehele team - werknemers én leidinggevenden. Deze coaching zoomt in op samenwerken en elkaar ‘echt’ zien ten gunste van het ziekteverzuim en werkt burn-out preventief. 
Mijn ervaring als regisseur heeft mij veel geleerd aangaande groepsdynamiek en flow op de werkvloer. Binnen organisaties leidt samenspelen tot zinvol en effectief samenwerken. In een veilige omgeving creëer ik in mijn rol als regisseur begrip voor ieders rol in de relatie tot de ander op de werkvloer. Alle maskers af! Door te luisteren, te zien en te ervaren, ontwikkelen medewerkers en leidinggevenden een diep besef van essentie. 
Samen met Wiemer Renkema startte ik Act3 Training:  workshops en training voor een veilige werkomgeving. Deze workshops en trainingen bewegen zich op het grensvlak van entertainment en Human Resources. Er is aandacht voor de waarden van werknemers zelf en de organisatie waarvoor ze werken, hoe we elkaar kunnen blijven zien ondanks de werkdruk, welke communicatiestijlen komen voor, welke rollen worden er gespeeld. Of talent benut wordt en hoe open kun je zijn op de werkvloer? De workshops dragen bij aan stressregulering- en reductie. 


You may also like

Back to Top